img dori borito

Dóri

Horváth Dóra

színész-drámatanár

Több, mint tizenöt éve még diákszínjátszóként találkoztam először színházi neveléssel. Miután elvégeztem a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola színész II.-drámajátékvezető képzését, a Nyitott Kör Egyesületben kezdtem dolgozni, mint színész-drámatanár. Hat előadásban játszottam, és  a Fiatalok Lendületben program keretein belül számos drámaórát vezettem egy éven keresztül.

img dori bemutatk 1
img dori bemutatk 2

2014-ben részt vettem a Káva Kulturális Műhely hospitálási programjában, illetve egy részvevő színházi előadásban. 2017-ben A Kerekasztal Színházi Nevelési Társulatnál hospitáltam. A folyamat végén egy előadást készítettünk Milenda címmel, amit két évig játszottunk a Marczibányi téren.  Mind emellett kilenc éve foglalkozom gyermek- illetve diákszínjátszással.

A drámaóra formában talán az a legjobb, hogy résztvevőként magam alakíthatom a játékot és olyan helyzetekkel találkozhatok, amelyek a való életben is visszaköszönhetnek. Egy adott helyzetben megélhetem azt, hogy a döntésem mivel jár. A drámaóra az egyik legjobb terep arra, hogy büntetlenül kísérletezzünk és megtanít arra, hogy a valóságban is felismerjük azt, hogy az éremnek nem csak két oldala van. Mert „semmi se fehér vagy fekete, és hogy ami fehér, az gyakran fekete, csak titkolja, és a fekete meg néha fehér, csak átverték”.  (Émile Ajar)

img dori bemutatk 3

Érdekelnek a színházi nevelési programok