Gabi - színész, drámatanár

Gabi

Király gabriella

színész-drámatanár

Zene és játék. Ez a két tevékenység határozza meg az életemet. Sok évig tanítottam, kórusokat, színjátszó köröket vezettem. Szerencsésnek érzem magam, hogy értékében megkérdőjelezhetetlen művészeti formák alakították a hétköznapjaimat.

Gabi - színész, drámatanár
dsc 0163 optimized 1

Ma nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozom, és hozzájuk viszem magammal a játékosságot, a zenét, a sok élményt, amit a tanítványaimmal töltött évek alatt megtapasztaltam. Emellett mediátorként is működöm, mert hiszek az emberi kommunikációban, a konfliktusrendezés szelíd formájában.

Emberi kapcsolódásaink minősége és módja határozza meg, hogy milyen világban élünk, vagy szeretnénk élni. A dráma ehhez egy kiváló eszköz. Segít, hogy oldódjon a feszültség, segít az elmélyülésben és szinte érszrevétlenül tapasztaljuk meg az egymáshoz tartozás érzését, az azonosságok szépségét, a különbözőségek felfedezését, melyek kusza egyvelege segíthet önmagunk feltérképezésében. Ezt megtapasztalhattam több tucat színházi nevelési eőadás keretében a Nyitott Kör egyesületben töltött három év alatt, ahol színész-drámatanárként dolgoztam. A gimnáziumban töltött évek alatt több előadást rendeztem, diákjaimmal különböző szervezésű projektekben vettünk részt. A Drámakommandó Egyesület munkájába 2020-ban kapcsolódtam be.

„Nincs rossz fű. Nincs szél, ami ne jól fújna. Nincs hamis madárfütty”
Fodor Ákos: Mozart

Gabi - színész, drámatanár

Érdekelnek a színházi nevelési programok