img patrik borito

Patrik

Benedek Patrik

színész-drámatanár

Gimnazista voltam, mikor találkoztam a színházzal, s benne mindennel, ami értékes, éltető és biztató. Megtapasztaltam, hogy a színház olyan szépen formált találkozás, mely mindenkit összeköt és változásra késztet.

img patrik bemutatk 1
img patrik bemutatk 2

Tanulmányaim az erdélyi Osonó Színházműhely égisze alatt, Románia egyetlen magyar nyelvű színészképzésén folytattam. 13 országban 113 előadás, 1 olasz-magyar koprodukció, részvétel nemzetközi fesztiválokon többek között Monacoban és Marokkóban, személyiségfejlesztő- és drámapedagógiai műhelyek fémjelzik ezt az időszakot. A színházi szakmai ismereteimet mélyítve színházi koreográfiát és fizikai színházat tanultam Olaszországban, pantomimkurzusokon vettem részt Monacóban s Magyarországon. Szabadidőmben élőszoborként („living statue”) szobroztam nagy városok ragyogó terein.

A Drámakommandóhoz való csatlakozásomig több kulturális projektnek voltam és vagyok aktív résztvevője. A minden év nyarán megrendezésre kerülő Tűfokán Művészeti Fesztivál egyik koordinátora vagyok.

Azt mondják a szem a lélek tükre. És azt is mondják, hogy a színház tükröt tart. Tehát a szem a lélek színháza? Talán ez lehet a kapocs a könyvek és a színház között. Maga a lélek. Mert semmi sem olyan értékes, mint ami te vagy másokban, és a többiek tebenned”. (Esterházy Péter)

img patrik bemutatk 3

Érdekelnek a színházi nevelési programok