Zalán - színész, drámatanár

Zalán

Haragonics zalán

színész-drámatanár

Színház, zene és pedagógia. Azt hiszem, jelenleg ez a három alappillére az életemnek. A színház és a zene szeretete gyerekkoromba nyúlik vissza; sokáig zongoráztam zeneiskolában, anyukámmal pedig rendszeresen jártunk színházba, operába, komolyzenei koncertekre. A mai napig emlékszem meghatározó színházi élményekre a Szkénéből, a Budapest Bábszínházból vagy a Kolibri Színházból.

Zalán - színész, drámatanár
Zalán - színész, drámatanár

Diákéveim alatt az amatőr színjátszás meghatározó élménnyé vált számomra.  Az egyetem után elvégeztem a Káva Kulturális Műhely „Káva Stúdió” nevet viselő színész-drámatanár képzését, ahol közelebb kerültem a színházi neveléshez, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor képzésén kötöttem ki.

Jelenlegi fő tevékenységem a drámapedagógiához kapcsolódik, két vidéki általános iskolának művészeti tagozatain öt színjátszó csoportot vezetek. Zenei szenvedélyemet jelenleg saját dalok írásával, valamint a Csíkszerda improvizációs kórus tagjaként élem ki. 2022 őszén csatlakoztam a Drámakommandó Egyesülethez. Számomra nagy öröm, hogy a színház és a pedagógia szorosan összefonódik programjaink során; a játék, az élmény és a kreativitás kibontakoztatása által a gyerekek közelebb kerülhetnek egymáshoz, önmagukhoz és a világhoz. Nekem pedig azért is jó dolgozni a Drámakommandóval, valamint a sok-sok gyerekkel, mert hiszem, hogy „embereknek van súlya életedben; embereknek, akiket ismertél” (Jorge Semprun).

Zalán - színész, drámatanár

Érdekelnek a színházi nevelési programok